Heading
Предстоящи 
Транс Европа - изложба на Фабиан Еделстам  
Транс Европа - изложба на Фабиан Еделстам  
Под патронажа на посланика на Швеция в България, Н.Пр. г-жа Луиз Бергхолм, Галерия 2.0 съвместно с Българското Музикално сдружение, имат удоволствието да Ви представят изложбата на шведския автор Фабиан Еделстам "Транс Европа

Изложбата се организира по случай българското председателство на Съвета на Европейския Съюз и проследява атмосферата и личностите от Европейската история на 20ти век. Много от темите са взаимствани от историята на Балканите и в частност България. В някои случаи творбите са базирани и вдъхновени от българския портретист Димитър Гюдженов, например картините на двамата български генерали от Първата световна война, Кръстю Маринов и Данаил Николаев.


Изложбен период: 20 - 30 юни 2018г.

Минали 
Bad Relationships / Лоши Връзки - изложба на София Грънчарова 
Bad Relationships / Лоши Връзки - изложба на София Грънчарова 
"Bad relationships" или "Лоши връзки" е проект, който играе с взаимоотношенията, които телата ни имат с различнинте устройства за проследяване на ежедневните ни дейности. Тези малки аксесоари (гривни, дрехи, чипове) следят стъпките, калориите, пулса и съня ни, броят колко вода сме пили и дали сме били достатъчно активни. Някои от тях дори успяват да измерват състояния на нервната ни система.

Откриване: 31 май 19ч.

Изложбен период: 31 май - 9 юни 2018г.

Eccomi - самостоятелна изложба
Eccomi - самостоятелна изложба
Самостоятелна изложба на съвременната художничка Петя Иванова. Среща с нейните “живи” платна , които умело отвеждат до вътрешния емоционален свят. Ярки цветове, спонтанност , чистота и дълбоки чувства. След 19 години завръщане на родна земя. 

Откриване: 17 май 19ч.

Изложбен период:17-20 май

Low Opacity - solo show by Rustwo, 19 април - 4 май
Low Opacity - solo show by Rustwo, 19 април - 4 май
Low Opacity е индивидуална изложба на съвременния графити артист Rustwo, в която той ще преобрази изцяло Gallery 2.0.  Темата, която провокира проекта, е присъствието на уличното изкуство в галерията, като нейният контекст ще превърне дори и изразните средства в произведения сами по себе си.С изложбата си Rustwo ще внесе свободата и енергията на графитите в пространството. Той умело ще наблегне на връзката между дигиталното и градско изкуство, препратка за което се съдържа и в самото заглавие.  
SYNCH,&nbsp; 23 март - 5 април<br>
SYNCH,  23 март - 5 април

СИНХРОН

Изложба на художника, дизайнер Милена Атанасова,с участието на нейни артистични сътрудници:

Еноки Андрей Кацутоши - дизайнер, ЯпонияДжим Ханлън - художник, АнглияРурик Ховер - художник и дизайнер, САЩ

State of mind,&nbsp;&nbsp;9 март – 19 март
State of mind,  9 март – 19 март
В процеса на лутане личността се сблъсква с открития, понякога катарзисни, понякога мимолетни и преходни. Все пак някои константи изплуват и оставят трайна следа.Проектът е ориентиран около различни проявления на живота и аспекти, до които се докосваме в търсенията си. Ще бъдат засегнати смислово противопоставящи се и същевременно допълващи се теми: детство и сблъскване със сексуалността и нейното изследване, персоната и “истинското аз”, природа (асоциирана с инстинткивното, спонтанното, чистото) и интелект (вторичното, рационалното, изкуството, сътворено от Човека).В изложбата ще има фотография, скулптура, инсталация, живопис и една малка джунгла.С участието на:Валя Георгиева,  Ирена Драганова, Йоан Гълъбов, Любомир Игнатов, Ради Левчев, Рафаил Георгиев - Рафо, София Грънчарова
Варвара-Китай южният склон на полуострова
Варвара-Китай южният склон на полуострова

 19 декември – 28 декември 

В ранното утро на нощта, когато нощните птици все още не са заспали, а дневните точно се пробуждат. В провинция „Край Гората“, между Галапагоските острови и лимоновата мащерка. Тук няма дървета и северният вятър спокойно зимува на юг. Тук снежинките падат хоризонтално. Тук не оставяме следи, за да не объркаме ловците. Ничия земя, небе, огън и вода на границата между Варвара и Китай.
Космически сезони, изложба живопис Димитър Петров&nbsp;
Космически сезони, изложба живопис Димитър Петров 
Предан на своето естетическо търсене, Димитър Петров развива артистична позиция, ориентирана около собствените му емоции и непреходните стандарти. Със завършена концепция, насочена към детайла, творчеството му е най-вече израз на артиста и в хармония с него.Димитър Петров е роден на 18 април 1969 г. в Кюстендил. Завършва Националната художествена академия, специалност „Стенопис“ през 1996 г. Прави през 2000 г. едногодишен творчески престой в Индия. През 2010 г. специализира в „Сите Ентернасионал дез'ар“ - Париж. Член на Съюза на българските художници. 
Скорошни картини, Севда Семер&nbsp;
Скорошни картини, Севда Семер 
27 ноември – 5 декември


В началото на годината работих по книгата Latest paintings – наполовина текст, дневник, свързан с миналото, наполовина черно-бели отпечатъци на абстрактни картини. Темата за репродукциите и паметта се развиваше в работата ми през останалите месеци и сезони. Ако гледаш достатъчно дълго оригинала, после и черно-бялото копие – или може би обратното – започваш да виждаш картината като ритъм и постройка, нищо от това, с което натоварваме цвета (зеленото е спокойствие, синьото – дълбочина). Така картините започват да живеят по нов начин, като възможност за нещо лично свое. „Скорошни картини“ е пространствена инсталация, която се появи като реакция към самото място на Галерия 2.0, и представяне на книгата, за която ще е осигурено друго пространство, за четене. Севда Семер

"Креативноост и мизерия" - изложба на Трайче Чатмов&nbsp;
"Креативноост и мизерия" - изложба на Трайче Чатмов 
Чрез изложбата „Креативност и мизерия“, академичният художник Трайче Чатмов, разказва на публиката живописна история за емоционалния си опит в няколко аспекта на човешкия живот. Предизвикателството, което той си поставя, е по визуален начин да предаде на любителите на изкуствотоестеството на човека, най-дълбоката, искрена и съществена природа, която следват хората от момента на раждането до края на живота. 
Музика в цвят - изложба на Цветелина Спиридонова, 20 октомври - 3 ноември
Музика в цвят - изложба на Цветелина Спиридонова, 20 октомври - 3 ноември

"Музиката, сцената, оркестъра - синхрона между музикантите, движението и вибрациите от звуци ме накараха да потъна в самовглъбение.Изложбата е моята интерпретация на звуци в цветове и движение. " 

Отражение - изложба на СБХ, секция "Бижута", 17 май – 26 май&nbsp;
Отражение - изложба на СБХ, секция "Бижута", 17 май – 26 май 
Тезата за бижутерията като отражение на действителността около нас не се нуждае от преразглеждане. Всяко колие, пръстен или гривна може да е повлияно от спокойния син небосклон, от сребристобелия блясък на снега, от бушуващите вълни на морето, от нежността на цветята, от красотата на една картина. Но бижутерията е отражение и на вътрешното „аз“ на всеки творец, на неговите мисли, чувства, душевност. Тя е пречупения образ през светогледа на художника и неговото отражение, пресъздадено в уникално бижу. 
Mindscape от Верджиния Стефани Дойчева 7 май – 16 май&nbsp;
Mindscape от Верджиния Стефани Дойчева 7 май – 16 май 
Верджиния Стефани ви кани на третата си самостоятелна изложба в Галерия 2.0, където ще ви представи най-новите си картини от серията MINDSCAPE или "Пейзажи на ума", както и част от дипломните си работи на тема Metropolis. 
Jam Session Photo Exhibition 31-06.02.2017
Jam Session Photo Exhibition 31-06.02.2017
Фотографска изложба am SessionСлед големия успех на еднодневното представяне на снимките, посветени на якои от най-обичаните и известни български музиканти и техните иснструменти, имаме удоволствието да ви представим изложбата в рамките на една седмица. 
Изложба на Веселина Саранова/Exhibition Vesselina Saranova&nbsp;
Изложба на Веселина Саранова/Exhibition Vesselina Saranova 
Представяме ви новата изложба на Веселина Саранова - един български художник, живеещ във Виена. Веселина е носител на редица международно признати отличия и стипендии в областта на изкуството, реализирала е над петдесет изложби в Австрия, Франция, Германия, Великобритания и САЩ. Тя е една от малкото съвременни български художници, включени в Оксфордската енциклопедия.  
Изложба графика на проф. Петър Чуклев 28 ноември – 2 декември&nbsp;
Изложба графика на проф. Петър Чуклев 28 ноември – 2 декември 
"Той е ироничен и самокритичен към онова, което прави. Стреми се да остане незабелязан, чуждото внимание го притеснява. Художникът е скрил мислите и чувствата си в странния свят на своите герои. Те ни гледат многозначително и присмехулно като участници в един спектакъл – уж измислени, а може би близко до реалното. Изпълнени с енергия и жизнерадост, понякога чудати в своите действия, желания и копнежи по непостижимото, обичащи, тъжни или огорчени. Това е огледало на живота с неразгаданите си тайни и необхватното си многообразие. Може би животът прилича на хаос и стълпотворение, но в това състояние има скрита човешка истина, има някаква незрима хармония, която трябва да открием, за да постигнем спокойствие и вяра, смисъл и увереност.​Така се стремя да тълкувам за себе си виденията и прозренията на Петър Чуклев, отразени на белия лист. Нека се вгледаме внимателно в тях, за да разчетем кода на неговите послания." – Георги Шапкаров за творчеството на Петър Чуклев 
Храна за живот: фотографии от екологични ферми&nbsp;15 ноември – 22 ноември
Храна за живот: фотографии от екологични ферми 15 ноември – 22 ноември
Изложбата „Храна за живот: фотографии от екологични ферми“ ще бъде открита от „Грийнпийс“ - България на 15 ноември, от 19:00 ч. в Gallery 2.0 (ул. 6-и септември № 26). Автори на фотографиите са Анастас Търпанов и Иван Дончев.Основният акцент в техните снимки са екологичните ферми, техните създатели, историята им и мотивацията им да се захванат с екологично земеделие. 
Благотворителен базар в подкрепа на малките 12 ноември
Благотворителен базар в подкрепа на малките 12 ноември
Фондация „Надежда за малките“ и Галерия 2.0 Ви канят на Благотворителен базар в подкрепа на бебетата от Малките къщи.Над 10 български занаятчийски ателиета предоставят своите произведения безвъзмездно, за набиране на средства за каузата на #малките. 
Аз съм твоето куче, ти си моят човек - благотворителна изложба, 10 ноември 19-22 часа&nbsp;
Аз съм твоето куче, ти си моят човек - благотворителна изложба, 10 ноември 19-22 часа 
Благотворителна фотоизложба с художествени фотографии на кучета от спасителния център на Петсистърс.Елате да отпразнуваме заедно на по чаша вино нашият първи рожден ден и първите ни сто спасени кучешки и котешки живота. 
Vilner: 20 години в 20 творби&nbsp;
Vilner: 20 години в 20 творби 
VILNER - Your style inside, българското ателие за персонализация на автомобили празнува 20-годишен юбилей с изложба на дизайнерски проекти.
&nbsp;DAYDREAMING на Калина Хрисотва
 DAYDREAMING на Калина Хрисотва
Калина Христова е художник, график, илюстратор и преподавател в Нов български университет – департамент „Изящни изкуства“. Завършила е Художествената академия в София, специалност „Графика“, след което продължава в магистърска програма „Графичен дизайн“ в НБУ. Специализира в Академията за изящни изкуства във Виена и след завръщането си в България започва да преподава рисуване и графика в НБУ. 
Благотворителна фотографска изложба Jam session &nbsp;27 октомври 2016 г. от 19:00 до 22:00&nbsp;
Благотворителна фотографска изложба Jam session  27 октомври 2016 г. от 19:00 до 22:00 
Един черно-бял поглед върху музикалното изкуство.12 кадъра за вдъхновението и силата на музиката. 
Фотография и музика 18 октомври – 23 октомври&nbsp;
Фотография и музика 18 октомври – 23 октомври 
Пространство за съвременна фотография, Галерия 2.0 и Alex Consult Service ви канят на едно иновативно събитие, което съчетава фотография и музика. Подготвили сме Ви уникално изживяване, което ще Ви вдъхнови да гледате фотография по различен начин, докато слушате музика. На изложбата са представени 22 млади автори, работещи в областта на съвременната концептуална фотография. 
Резиденция Баба - топло пристанище между два острова 16-23 юни 2016
Резиденция Баба - топло пристанище между два острова 16-23 юни 2016
Образът на българската баба - в цялата му многоликост и без да има нужда да бъде идеализиран - е топло пристанище между тези два привидно разминаващи се човешки острова.На хората от градската действителност и хората от селата.Там има време за ценното в думите, нагласите, ритуалитена допускане, в знанието и занаятите - тъканта на времето се разтяга, защото е готова да попива допирните точки, а не разликите.
TechTonic Photo Exhibition by Dan Taylor &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; 20 май – 28 май 2016
TechTonic Photo Exhibition by Dan Taylor         20 май – 28 май 2016
Дан е от онези артисти с камера, надарени с непогрешим усет към кадри от събития, улавящи моменти, лица и жестове, които карат снимката да разказва история на зрителя. Специализирал се е в събитийна фотография конкретно в областта на техническата индустрия, като запечатва образи и случки от големи конференции, срещи и публични дебати. Дан Тейлър познава отлично играта на светлината и цветовете и успява да ги впрегне и използва в своите фотографии, впечатлявайки с контраста и живостта на изображенията. Негови кадри са попадали в страниците на Wired, Vice Magazine, Rolling Stone, British Airways, The Wall Street Journal, Forbes и много други популярни и уважавани от публиката издания  
Vernissage / Tobegote / Pixelated Identities &nbsp; &nbsp; &nbsp; 28 ноември 2015 г. – 2 декември 2015 г.&nbsp;
Vernissage / Tobegote / Pixelated Identities       28 ноември 2015 г. – 2 декември 2015 г. 
Това е древното индианско име на реката, която минава през Гаспезия. Сега обаче няма да говорим за стара мистика, а за дигитално изкуство – в Гаспезия е родена Мари Кристин Кутюр, която подписва с Тобегот своите Пикселизирани образи.Те са изградени около недружелюбните според нея компютърни програми, които все пак са й достатъчно уютни, за да си играе с пиксели и да обработва изображения до безкрай. Или поне докато не я удари носталгията и не зарисува с мастило, моливи и боя.  
Woods Photo and Video Exhibition by Katarzyna Lason 3 юни – 9 юни&nbsp;
Woods Photo and Video Exhibition by Katarzyna Lason 3 юни – 9 юни 
Видеото е типичната медия, която олицетвирява нашето време. То е опит реалността да се предаде възможно най-правдиво, задоволявайки едновременно всичките ни сетива. Въпреки това, обективното пресъздаване на усещането, което ни носи общуването с природата е според мен невъзможно. Единствената възможност е възприемането да мине през личното усещане на всеки. "С моята работа се опитвам да олицетворя усещането да имам пред себе си едно безкрайно пътешествие и едновременно с това мястото, където се чувствам у дома. Независимо къде съм, в горите аз намирам усещане за сигурност и комфорт." 
Експозиция "Симбиоза" от Виктория Петрова 12-19 март 2016&nbsp;
Експозиция "Симбиоза" от Виктория Петрова 12-19 март 2016 
В месеца на женското начало се докосваме до послание за нежност и естетика, открити в неочаквана среда - дали и днес поетиката е в машините? Художникът ли придава смисъл на света около себе си и ни приобщава към своя прочит или света намира отклик в една душа, настроена да търси тънката нишка на смисъл и красота?Ще следим с интерес реакциите на публиката. Оставяме на всеки да открие своите внушения в платната и.  
Леки форми на отклонение &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; 19 ноември 2015 г. – 25 ноември 2015 г.
Леки форми на отклонение                             19 ноември 2015 г. – 25 ноември 2015 г.
ЛЕКИ ФОРМИ НА ОТКЛОНЕНИЕ е резултат от колоборацията между ателие Арт.Е и Марий Росен като автор на поетични текстове.Срещата на поезията с порцелановите чаши води до леки отклонения и за двете форми. Стихът въздейства върху чашите предизвиквайки понякога по-леки, а понякога по-силни изменения в тяхната цялост. Поетичният текст е намерил нестандартна повърхност за отпечатване и се разпазполага там, където образите, които съдържа в себе си правят най-силна връзка със спецификата на отделната чаша. Така се появяват съвсем нови обекти, в които утилитарност и изкуство са в различни пропорции. Част от тях са скулптурно-текстови форми, а други са пригодни за ежедневна употреба
Това Което Толкова Такова 12 април – 25 април 2016г.&nbsp;
Това Което Толкова Такова 12 април – 25 април 2016г. 
Създадено от едно истинско приятелство с взаимното "палене на фитили", от забавлението в работата и свободата от „обществения поглед към изкуствoто ”. Така Ясен Панов и Арт.Е се впускат в своето първо общо приключение. Всичко това е без тема, без задание, по-скоро провокация в търсене на нови и интригуващи пътеки. 
Авторски бижута на Мария Лапер дьо Кабан 25 март 2016г.&nbsp;
Авторски бижута на Мария Лапер дьо Кабан 25 март 2016г. 
SABAI съвместно с Gallery 2.0 представят изложба авторски бижута на Мария Лапер дьо Кабан.Заповядайте на откриването на 25 март от 18:30 часа на ул. 6ти септември 26. Коктейл с любезната подкрепа на Lillet.Бижутата ще могат да бъдат видяни и закупени до 28ми март в Gallery 2.0, а след тази дата ще бъдат постоянно изложени в галерия SABAI.